Frissen Fejérből

2021.09.24. 14:42

Letartóztatták a fehérvári pékség kifosztóját

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2021. szeptember 20-án egy székesfehérvári pékségből az ott dolgozó alkalmazott fenyegetésével 35.000,- Ft-ot vitt el jogtalanul.

Fejér Megyei Főügyészség

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított megvárta, hogy a pékségben dolgozó alkalmazott egyedül maradjon, majd arra kérte, hogy 50 eurot váltson fel a részére. Az alkalmazott észlelte, hogy a gyanúsítottnál nincs ténylegesen 50 euros készpénz, így közölte vele, hogy azt nem váltja fel, majd felhívta az üzletet üzemeltető személyt. A gyanúsított egyre agresszívabb lett, csapkodta a pultot, azzal fenyegetőzött, hogy szétveri az üzletet, majd az eladót és az üzemeltetőt is megöléssel fenyegette, a pénztárgépet a pultról leverte, és 27.500,- Ft-ot követelt. Az eladó a pénztárból mintegy 35.000,- Ft-ot kivett, a gyanúsított pedig a pénzzel az üzletből távozott. A férfi rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, különös és többszörös visszaeső, cselekményét a más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből történő szabadulását követően mintegy két hónappal követte el, így vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A gyanúsított vonatkozásában továbbá a szökés, elrejtőzés veszélye is fennáll. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és 30 napra elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés fellebbezés hiányában végleges – tájékoztatott Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivő.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nem-volt-eleg-sutnivaloja-egy-oran-belul-elfogtak-a-fehervari-pekseget-kifoszto-ferfit-5295458/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!