halálos buszbaleset

2021.08.15. 12:24

Horvátországból érkező turistabusz az M7-es tragédia érintettje (videó)

A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben.

hirado.hu, police.hu, borsonline.hu

Fotó: police.hu

Amint arról portálunkon korábban beszámoltunk, 2021. augusztus 15-én 4 óra 55 perckor közúti közlekedési baleset történt az M7-es autópálya 70-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon, Szabadbattyán térségében, ahol egy magyar honosságú, utasokat szállító autóbusz – eddig ismeretlen körülmények között – oldalára borult, melynek következtében több személy a jármű alá szorult.

A rendőrség eddigi adatai szerint a balesetet szenvedett autóbusz Horvátországból visszatérő utasokat szállított, amikor eddig tisztázatlan okból árokba hajtott. Az autóbuszon 56 fő tartózkodott. Nyolcan, az elszenvedett sérülések következtében a helyszínen életüket vesztették, a többieket különböző fokú sérüléssel láttak el, illetve szállítottak kórházba a mentők helyszínre érkezett munkatársai. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

A balesethelyszínelést követően megkezdődött a sérült gépjármű kiemelése. A műszaki mentés és az út megtisztítása várhatóan még több órát vesz igénybe. A forgalmat a rendőrök a szabadbattyáni lehajtónál leterelik, visszatérés a következő felhajtónál lehetséges.

Fotó: police.hu

Jelentős a forgalom, így a torlódás is a Balaton déli partjától a főváros felé. A rendőrök javasolják, hogy a közlekedők indulás előtt tájékozódjanak és vegyenek igénybe alternatív útvonalakat. A Fejér megyei rendőrök kérik, aki teheti térjen le a balatonvilágosi csomópontnál a 64-es főútra Simontornya felé, majd a 61-es főút érintésével Dunaföldvárnál az M6-os autópályán tovább a főváros irányába.

Szabó Imre a Fejér megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense az Origo megkeresésére a balesetről azt mondta,

Egy magyar busz Budapest felé haladva szenvedett balesetet. A busz eddig ismeretlen okok miatt először szalagkorlátnak, majd egy felüljáró pillérjének ütközött, végül az árokba borult.

„Olyan, mintha Verona ismétlődne”

A szemtanúk és a mentésben résztvevők szerint kísértetiesen hasonlít az eset a veronai busztragédiához. Annyi a szerencse, hogy itt a busz nem égett ki teljes terjedelmében – írja a Bors.

A sofőr fülkéje teljesen megsemmisült viszont.

A legmegrázóbb a halálos sérülteken kívül, hogy sokan a busz alá szorultak, onnan kellett kimenekíteni őket.

A siófoki levezénylésről csoportbusszal hazaérő rendőrök értek oda leghamarabb a balesethez, ők kezdték meg a mentést.

A baleset viszonylag nagy sebesség mellett történt. Az M1 Híradó szerint, bár ez még nincs megerősítve, nagy eséllyel a sofőr elaludt vagy rosszul lehetett.

Úgy tudni, a sofőr is a halottak között lehet.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/maga-ala-szoritott-tobb-szemelyt-is-egy-oldalara-borult-autobusz-az-m7-esen-szabadbattyan-tersegeben-5194145/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/azonnali-segitseget-ajanlotta-fel-szekesfehervar-a-buszbaleset-erintettjeinek-5194496/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!