Frissen Fejérből

2021.08.10. 11:00

Hét migránst szállított a kisbusz, majd egy kerítésbe rohant, mikor ellenőrizni akarták a rendőrök

A rendőrök a helyszínen elfogtak hét illegális migránst, elszámoltatásuk folyamatban van.

police.hu

A rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Cecén, a Deák Ferenc utcában 2021. augusztus 10-én 2 óra 59 perckor akartak ellenőrizni egy magyar honosságú mikrobuszt, amikor a gépjármű az úttestről letérve egy ingatlan kerítésének ütközött. A balesetet követően az egyenruhások a helyszínen elfogtak hét külföldi személyt, míg a buszban utazó emberek közül további nyolc fő elmenekült a helyszínről. Felkutatásukat nagy erőkkel megkezdték a rendőrök.

 

A hét, magát szír állampolgárnak valló férfi, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, a rendőrök előállították, elszámoltatásuk folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!