Frissen Fejérből

2021.06.30. 09:25

Milliós tételben loptak horgászfelszerelést – Vádat emeltek ellenük

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt egy szállító cég két alkalmazottjával szemben, akik a termékek kiszállítása helyett ellopták, majd értékesítették azokat.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 26 éves férfi sofőrként, 29 éves társa raktárosként dolgozott egy cégnél, amely egy nemzetközi webáruházon keresztül leadott rendeléseket szállította ki a megrendelőknek.A két férfi megállapodása szerint 2020 októberétől 2020 december közepéig a sofőr a kiszállításra átvett csomagokat egy előre megbeszélt helyre szállította, ahol társával közösen felbontották azokat. A csomagokból horgászcikkeket, valamint ruházati termékeket vettek ki, amelyeket a raktárosként dolgozó alkalmazott később az interneten keresztül értékesített.

A férfi két millió forintot meghaladó összegű terméket lopott el, amelyek eladását követően a sofőr 300.000,-Ft-ot kapott társától.

Az ügyészség a sofőrrel szemben nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette, míg társával szemben nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt emelt vádat.

A büntetlen előéletű elkövetőkkel szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a bűncselekmény elkövetésével szerzett vagyon összegére elkobzást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!