Frissen Fejérből

2021.06.24. 15:00

Ítélet született a több, mint egymilliós kárt okozó gumitolvajokkal szemben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmények miatt emelt vádat, ami alapján a Székesfehérvári Járásbíróság megállapította az elkövetők bűnösségét, akik egy székesfehérvári telephelyről gumiabroncsokat és felniket loptak, amiket eladtak egy férfinak, hogy azokat tovább értékesítse.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: police.hu

A vádirat szerint 2020. szeptember 21-én éjszaka négy kaposvári férfi két autóval Székesfehérvárra utazott lopási céllal. A férfiak egy telephelyről közel 100 gumiabroncsot, illetve alufelnit loptak el másfél millió forintot meghaladó összegben. Az egyik elkövető a bűncselekmény elkövetéséhez használt kocsi rendszámtábláját le is szerelte, hogy az ne legyen beazonosítható. Az elkövetők a lopott gumikat és felniket Kaposváron 400.000,-Ft-ért eladták egy férfinak, aki tudott arról, hogy az áru bűncselekményből származik, és azokat saját telephelyén kezdte értékesíteni. Az orgazdánál tartott kutatás során az elvitt gumik és felnik többsége előkerült, így több mint egy millió forint összegű kár megtérült. Az elkövetők egyike néhány nappal a bűncselekmény elkövetését követő elfogásuk után letartóztatásba került.

Fotó: police.hu

Az előkészítő ülésen valamennyi elkövető a vád szerint beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az ügyészi indítvány szerinti szankciókat alkalmazta: két, büntetett előéletű elkövetővel szemben egy év tíz hónap végrehajtandó börtönbüntetést és két év közügyektől eltiltást szabott ki. Két, büntetlen előéletű társukat egy évi, valamint tíz hónapi börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette. A szintén büntetlen orgazdát nyolc hónapi, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta. Az ítélet jogerős egy elkövető kivételével, aki enyhítésért fellebbezett – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Előzmény:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tobb-mint-egymillios-kart-okoztak-a-gumitolvajok-egy-fehervari-telephelynek-4341022/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!