benzines locsolás

2021.06.02. 07:00

Fel akarta gyújtani őket – Tanúk és szakértő bevonásával folytatódott a fehérvári ügy

Folytatódott a tárgyalássorozat annak a nőnek az ügyében, aki ellen a bíróság emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Baráth Eszter

Múltbeli nézeteltérést akart rendezni a két család még 2019-ben Székesfehérvár belvárosában, a szóváltásból dulakodás lett, ami közben az ügy vádlottja a magával vitt benzinnel locsolt le két személyt az ellentétes családból, akik közül egyiküket fel is akarta gyújtani. A sértett gyors reagálásának köszönhető, hogy nem történt tragédia, mivel ki tudta rúgni a vádlott kezéből az öngyújtót. Az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyó tárgyalássorozatban most tanúkat, majd a folytatás során igazságügyi orvos-, tűzvédelmi és vegyvédelmi szakértőt hallgatnak meg.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádirat szerint a nő még 2019. szeptember 22-én több társával együtt jelent meg egy székesfehérvári belvárosi üzletközpont előtti téren. Az előre egyeztetett helyszínen a saját és egy másik család között korábban kialakult nézeteltérést akarták rendezni. A téren mindkét család részéről több, felfokozott hangulatban lévő személy volt jelen, a köztük kialakult szóváltás végül tettlegességig fajult. Ekkor a vádlott a magával vitt műanyag flakonból motorbenzint locsolt a térkőre, amit aztán meg is gyújtott. Ezt követően a dulakodó társasághoz lépett és többször azt kiabálta, hogy „Felgyújtalak, meghalsz!”. A csoport egy tagját is leöntötte a benzinnel, akinek arcát és ruházatát is érte a folyadék, majd a földön fekvő másik sértettet is lelocsolta, és egy öngyújtóval meg akarta gyújtani, de azt a nő ki tudta rúgni támadója kezéből és lefogta a vádlottat.

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyó tárgyalássorozatban most tanúkat, majd a folytatás során igazságügyi orvos-, tűzvédelmi és vegyvédelmi szakértőt hallgatnak meg.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Törvényszéken egy korábbi tárgyalás alkalmával, Malkovits Judit bíró vezetésével több órán keresztül elemezték az eseményekről készült térfigyelőkamera-felvételeket. A keddi tárgyalásra több tanút is beidézett volna a bíróság, de közülük néhányan nem voltak elérhetők, nem tudták értesíteni őket. Két tanú viszont – akik nem a vádlott családjába tartoznak – megjelent, és válaszolt a bíróság, az ügyészség és a védelem kérdéseire is. Korábban tett vallomásaikkal nem kerültek ellentmondásba, mindössze apró eltérések voltak tapasztalhatók, amiket az esemény óta eltelt hosszú idővel indokoltak.

Ezúttal a tanúkat hallgatták meg – azokat, akik elérhetők voltak, akiket értesíteni lehetett
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A néhány nappal korábbra kitűzött tárgyalás elmaradt, mert a vádlott nem tudott megjelenni, ennek oka, hogy rosszul lett, ami miatt a székesfehérvári kórházban kezelték, erről leletet vitt a bíróságra, amit ott igazságügyi orvos-szakértő is elemzett.

A bíróság javasolta, hogy a későbbiekben igazságügyi orvos-, tűzvédelmi és vegyvédelmi szakértőt együtt hallgassanak meg.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/benzinnel-locsolt-tomegverekedes-targyalas-4951321/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!