Frissen Fejérből

2021.06.07. 11:01

Eszébe sem volt visszafizetni a felvett hiteleket egy nőnek

A Sárbogárdi Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki úgy vett fel kétszer hitelt az egyik pénzintézettől, hogy tudta nem fogja visszafizetni, amellyel mintegy 2.200.000,- Ft kárt okozott.

Fejér Megyei Főügyészség

Készpénzfelvétel kontra készpénzbefizetés Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fotó:

A vádlott 2018. augusztus 18-án és augusztus 22-én az egyik pénzintézet internetes felületén a saját adataival összesen közel 2.200.000,- Ft kölcsönt igényelt, azonban tisztában volt azzal, hogy vagyoni helyzete alapján nem lesz lehetősége a hitelt törleszteni. A vádlott a hiteligénylő okiraton valótlan nyilatkozatot tett a vagyoni-jövedelmi viszonyaira vonatkozóan, és már az első törlesztőrészletet sem tudta megfizetni. A sértett a vádlott bankszámlájának zárolásával a tartozást nem tudta behajtani, figyelemmel arra, hogy a nő a folyósított hitelt teljes egészében felvette, azt saját és családja megélhetésére, lakóhelyük felújítására költötte

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint a korábban más bűncselekmény kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!