Frissen Fejérből

2021.05.18. 07:00

Szabadon mozoghat a dohánybolti rabló?

Évekig húzódott az eljárás, a vádlott közben hosszú időt külföldön töltött. Hogyan juthatott Franciaországba egy olyan dohánybolti rablás után, ahol bombarobbantással fenyegetőzött?

Baráth Eszter

A másodfokú ítéletig biztosan szabadon mozoghat

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról korábban lapunkban is beszámoltunk, múlt héten hirdettek ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki még 2014-ben egy székesfehérvári dohányboltot rabolt ki bombával fenyegetve. Mivel a szakorvosi vélemények szerint a férfi a cselekmény idején nem volt beszámítható, a bíróság felmentette, és megszüntette a bűnügyi felügyeletet is. Az ügyészség viszont fellebbezett az ítélet ellen.

A másodfokú ítéletig biztosan szabadon mozoghat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az eljárás több évig húzódott, aminek oka, hogy a vádlott hosszú időt töltött Franciaországban. A Székesfehérvári Törvényszéket felkerestük azzal kapcsolatban, hogy mindez hogyan fordulhatott elő. Tájékoztatásuk szerint az eseményeket követően három napot őrizetben, majd közel négy hónapot letartóztatásban töltött. 2015 decemberében két napot ismét őrizetben volt, de ekkor nem rendelték el a letartóztatást, tehát ezt követően nem állt kényszerintézkedés alatt. Ez idő alatt távozott Franciaországba, ahol életvitelszerűen élt 2019 júliusáig, amikor újra elrendelték letartóztatását, és az átadási őrizetben töltött egy hónap után hazaszállították.

A férfi 2020 októbere óta állt bűnügyi felügyelet hatálya alatt, de ezt a bíróság első fokon hozott felmentő ítéletében eltörölte. Az ügyészség fellebbezett, de erről majd a másodfokú bíróság dönt. Ez azt jelenti, hogy a döntés értelmében a férfi szabadon mozoghat, mivel a kényszergyógykezelés elrendelését a szakértői vélemények nem indokolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!