Frissen Fejérből

2021.05.05. 18:00

Nem fizetett adót a Magyarországra behozott cigaretták után egy bolgár férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki az országba behozott dohánytermékek után a jövedéki adót nem fizette meg, amellyel a költségvetésnek mintegy 600.000,- Ft-os vagyoni hátrányt okozott.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a férfi 2021. november 16-át megelőzően Bulgáriában ismeretlen személytől megvásárolt 530 doboz különböző típusú bolgár zárjegyes cigarettát, amelyeket a személygépjármű gyári rekeszeibe és saját csomagjaiba rejtett el. Ezt követően a gépkocsival Bulgáriából Magyarországon keresztül Franciaországba indult, amely útja során az országba Ártándnál lépett be. A vádlott a fenti magyar zárjegy nélküli dohánytermékek Magyarországra történő behozatala során jövedéki adóbevallási és fizetési kötelezettségének nem tett eleget, a jövedéki adót nem fizette meg, így a költségvetésnek mintegy 600.000,- Ft vagyoni hátrányt okozott.

A vádlott 2020. november 16-án az M7-es autópályán haladt, amikor a pákozdi pihenőnél az adóhatóság járőrei ellenőrzés alá vonták, a vádlott cselekményét leleplezték, az adó- és zárjegy nélküli cigarettákat lefoglalták.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint a lefoglalt dohánytermékek elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!