Frissen Fejérből

2021.05.25. 09:21

Görkorcsolyával a lábán rúgott fejbe egy ittas személyt (videó)

Előkészítő ülésen elmarasztalták a férfit.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat, ami alapján a Székesfehérvári Járásbíróság megállapította annak a férfinak a bűnösségét, aki Székesfehérvár belvárosában nagy sebességgel görkorcsolyázott, majd miután ezt szóvá tette neki egy férfi, fejbe rúgta.

A vádirat szerint a 25 éves férfi 2020. június 19-én 23 óra körül gyors tempóban görkorcsolyázott a megyeszékhely belvárosában, barátja pedig kerékpárral haladt mellette. Az egyik vendéglátóegység teraszán tartózkodó sértett, aki veszélyesnek ítélte az elkövető közlekedését, hangosan odaszólt a férfinak. Az elkövető ezt meghallotta, és barátjával együtt megállt.

Az ittas sértett ekkor odament a férfihoz, meg akarta ütni, de a lendülettől és ittassága folytán négykézlábra esett az elkövető lába elé.

A férfi ekkor egy alkalommal bal lábával – a rajta lévő görkorcsolyával – fejbe rúgta a sértettet, aki a földre zuhant, és eszméletét vesztette.

A férfi ezt követően barátjával együtt elhajtott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás és az ennek okán történt földre zuhanás következtében több hámhorzsolásos sérülésen túl a homloküreg elülső falának nyolc napon túl gyógyuló törését szenvedte el.

Az előkészítő ülésen a férfi a vád szerint beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, továbbá bocsánatot kért a sértettől.

A bíróság az ügyészi indítvány szerint 450.000,-Ft pénzbüntetést és 48 óra közérdekű munkabüntetést szabott ki vele szemben, és elrendelte a görkorcsolya elkobzását. A bíróság döntése jogerős.

A bűncselekmény elkövetését egy biztonsági kamera rögzítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!