Frissen Fejérből

2021.04.01. 11:00

Több, mint 6 milliós kárt okozott munkaadójának egy férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség minősített csalás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy mobilszolgáltató alkalmazottjaként több, mint 6 milliós kárt okozott munkaadójának.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 28 éves budapesti férfi 2018 augusztusától egy éven át az egyik mobilszolgáltató székesfehérvári üzletében dolgozott értékesítőként.

A férfi 2019 júliusában édesanyja, valamint két nőismerőse személyes adatait jogtalanul felhasználta, az érintettek tudta nélkül a nevükben előfizetői szerződéseket kötött, melyekhez mobiltelefon készülékeket és SIM kártyákat vásárolt. A hamis szerződéseket a központba beküldte, és ily módon a készülékeket saját részére megszerezte.

Az elkövető a cég üzletszabályzatában írt tilalmat megszegve saját nevére is kötött előfizetői szerződéseket.

A férfi az ily módon megszerzett készülékeket ismeretlen személyeknek értékesítette, azok vételárait azonban senki nem törlesztette. Egyes esetekben a készülékek későbbi birtokosai számlatartozást is felhalmoztak.

A férfi cselekményével hatmillió forintot meghaladó összegű kárt okozott a cégnek.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint az okozott kár megtérítését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!