Frissen Fejérből

2021.04.13. 14:22

Felfüggesztettje alatt lopott a férfi három fehérvári boltból is

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki három különböző székesfehérvári üzletből illatszereket, szeszesitalt, valamint telekommunikációs eszközt tulajdonított el.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a más bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaidejének hatálya alatt álló férfi azért, hogy rendszeres haszonra tegyen szert, 2020. július 8-án egy illatszerüzletből különböző parfümöket tulajdonított el ruházatába rejtve, amellyel közel 40.000,- Ft kárt okozott. A vádlott 2020. szeptember 4-én egy élelmiszerüzletből szeszesitalt vitt el összesen 2.800,- Ft értékben, amelyet az üzlet előtt elfogyasztott. A terhelt 2020. december 17-én egy bevásárlóközpont egyik üzletének pultjából egy 400.000,- Ft értékű telekommunikációs eszközt és a hozzá tartozó 50.000,- Ft értékű érintőceruzát a kabátja alá rejtve eltulajdonított, amely kárból 400.000,- Ft megtérült.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!