többszörös visszaeső

2021.03.25. 12:55

Alig hagyta el a kihallgató szobát, már lopni ment a középkorú férfi, letartóztatásban marad

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítvány tett annak a 37 éves férfinak a letartóztatása meghosszabbítására, aki gyanúsítotti kihallgatását követően ment lopni.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Shutterstock

Az eljárás jelenlegi adatai szerint a férfi 2020. novemberében és decemberében, majd 2021. január és február hónapjaiban egy-egy alkalommal székesfehérvári áruházakból alkalmanként mintegy 10.000,-Ft értékben lopott élelmiszert és különböző márkás szeszes italokat.

A bűncselekmények okán a székesfehérvári rendőrök 2021. február 22-én gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a rendőrségről történt távozását követő két óra elteltével egy újabb székesfehérvári áruházba ment, ahol közel 5.000,-Ft értékben egy fülhallgatót és különböző csokoládékat rejtett a ruházatába lopási céllal. Cselekményét a biztonsági szolgálat leleplezte, így az kísérleti szakban maradt.

A többszörös visszaeső elkövetővel szemben, aki gyanúsítotti kihallgatását követően folytatta bűncselekmény elkövetését, megállapítható a bűnismétlés veszélye. A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatását további két hónappal meghosszabbította – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!