elrendelték a letartóztatását, nem végleges

2021.02.25. 16:19

Öttől tíz évig terjedő börtön is várhatja a zámolyi visszaeső bűnözőt

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő kényszermunka bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy Fejér megyei településen lakhatásuk biztosítása fejében három, köztük egy kiskorú személyt sanyargatással, erőszakkal, illetve fenyegetéssel kényszerített munkavégzésre.

Fejér Megyei Főügyészség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020-ban három, köztük egy 13-14 éves sértettet lakhatásuk biztosításának az ígéretével az ingatlanába költöztetett. A terhelt rövid idő elteltével különböző ház körüli munkák elvégzését, szállítási feladatokat követelt meg a sértettektől úgy, hogy érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkeztek. A férfi akaratuk ellenére munkát végeztetett a sértettekkel, amelyért fizetést nem biztosított. Szabad mozgásukban korlátozta őket, csak a terhelt által meghatározott helyekre mehettek egy másik személy felügyeletével. A férfi a sértetteket lopásra kényszerítette, ellenállásuk esetén őket bántalmazta. A gyanúsított részére történő bevásárlások alkalmával a férfi arra kényszerítette a sértetteket, hogy saját bankkártyájukkal fizessenek, azonban a termékekből nem részesültek. Két sértett a terhelttől megszökött.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely jelen minősítés mellett öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól, hogy a tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítené. A gyanúsított büntetett előéletű, visszaeső, amelyre figyelemmel a bűnismétlés reális veszélye is fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a terhelt letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges – tájékoztatott Dr. Ott István főügyész.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kenyszermunkara-kotelezett-fiatalokat-egy-zamolyi-ferfi-rendszeresen-bantalmazta-is-oket-4708912/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!