roadpol

2021.02.12. 09:06

Közúti közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzés Fejér megyében

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vesznek a ROADPOL Truck & Bus európai kampány magyarországi végrehajtásában, melynek célja a közlekedésbiztonság javítása, a közlekedés során elkövetett jogsértések kiszűrése, szankcionálása, a balesetek csökkentése.

police.hu

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata 2021. február 8. és 2021. február 14. közötti időszakra hirdette meg a közlekedésbiztonság javítását célzó akcióját. A kampány során, az abban résztvevők elsődlegesen a közúti áru- és személyszállítást végző járművek és személyzetük, különösen a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó ellenőrzését végzik. Ezen túlmenően a személygépkocsival, gyalogosan, kerékpárral, segédmotor-kerékpárral és motorkerékpárral közlekedők is górcső alá kerülnek.

Fotó: police.hu

A rendőrök a megyei kormányhivatal közlekedési hatóságának munkatársaival együtt a szabálytalanságot elkövetőkkel szemben fellépnek, és a jogsértés megszüntetésére kötelezik az érintetteket. Az ellenőrzött járművezetők között volt, aki túlsúllyal, a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, vagy hibás fékrendszerrel közlekedett – olvasható a police.hu oldalán.

Fotó: police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, a türelmes és toleráns járművezetésre, mellyel a tragédiák zöme elkerülhető!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában