Vaskos bírságok

2021.02.21. 15:30

Célkeresztben a gyorshajtók – Volt, aki 129 km/h-val repesztett lakott területen belül

Sajnos elmondhatjuk, hogy a sebességhatárt jelző táblákat sok autós hagyja figyelmetlenül Fejér megye útjain is. Néhányan úgy nyomják a gázpedált, mintha a szabályok nem is léteznének, veszélybe sodorva ezzel a közlekedésben részt vevő többi autós életét is.

feol.hu

Fotó: pixabay.com

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megye közútjain közlekedőket, amelynek célja elsősorban a sebességhatárok betartatása, a közlekedési balesetek megelőzése, valamint a szabálytalanul közlekedők forgalomból történő kiszűrése.

Kíváncsiak voltunk a 2021-es év eddigi legdurvább gyorshajtásaira Fejér megyéből, ehhez pedig a rendőrség segítségét kértük. Elképesztő információkat kaptunk. Akadt olyan sofőr is, a megengedett sebesség több mint duplájával haladt. Mindegyik esetnél mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk a sofőröknek, a legmagasabb kiszabott bírság ugyanis 300 000 forint volt. Reméljük, hogy ez elég volt ahhoz, hogyha legközelebb volán mögé ül, kordában tudja tartani magát.

Hiszen ne felejtsük el, nem egyedül vagyunk az utakon, és mindenkit hazavárnak!

A rendőrség kérdésünkre az alábbi választ adta:

- A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az idei évben válaszadásunkig, négy olyan eset történt, ahol a járművezetők jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Egy 50km/h helyett 129 km/h-val közlekedő jármű vezetője 300.000 Forint, egy másik 50 km/h helyett 112 km/h-val közlekedő jármű vezetője 130.000 Forint, egy harmadik szintén 50 km/h helyett 120 km/h-val közlekedő jármű vezetője 200.000 Forint, míg egy 110 km/h helyett 210 km/h-val közlekedő jármű vezetője 130.000 Forint pénzbírságot kapott.

Fotó: police.hu

A sebességtúllépés növeli a balesetek bekövetkezésének esélyét és a sérülések súlyosságát. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai arra kérik a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul betartva, türelmesen és körültekintően vezessenek! Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon.

Vigyázzunk egymásra!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!