Tüzet oltott a járőrpár

2021.01.28. 07:20

Járőröző katona és egy rendőr harcolt a lángokkal Velencén

Közös rendészeti feladatot látott el Bodrogi Zsolt, főtörzsőrmester katonazenész és rendőr kollégája, Kiss Balázs főtörzsőrmester Velencén, amikor egy égő autó mentésére siettek.

Baráth Eszter

Bodrogi Zsolt főtörzsőrmester újabb tűzesetet hárított el

Fotó: Révész Cs.

Január 26-án Velencén teljesített közös szolgálatot Bodrogi Zsolt főtörzsőrmester, a fehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonazenésze, valamint a gárdonyi rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő Kiss Balázs főtörzsőrmester.

A délután folyamán, 17 óra tájban a Panoráma utcában lettek figyelmesek egy égő személygépkocsira az út szélén. Az események észlelését követően azonnal az égő gépkocsi és a jármű utasainak segítségére siettek. Az autóban két személy utazott, a szerencsétlenség során személyi sérülés nem történt, az utasok időben elhagyták a gépkocsit. A baleset oka az volt, hogy a kanyargós, szerpentines útszakaszon a sofőrt az éles napfény elvakította. A korlátozott látási viszonyok miatt a kocsi egy elektromos kapcsolószekrénynek ütközött, majd kigyulladt. A villamos szekrényt kidöntötte a helyéről, és az azt tartó betontuskón állt meg.

Bodrogi Zsolt főtörzsőrmester újabb tűzesetet hárított el
Fotó: Révész Cs.

A tűz megfékezésében nem csak a járőröző főtörzsőrmesterek segítettek, hanem az éppen arra járó önkéntes tűzoltó és gépkocsivezető, Krausz György is. Míg a tűzoltóság munkatársai nem érkeztek meg a helyszínre, addig önkéntes kollégájuk két darab 6 kilogrammos porral oltó készülékkel próbálta megfékezni a járműben felcsapó lángokat.

A lángok sikeres eloltását követően az áramszolgáltató munkatárai áramtalanították a szóban forgó elektromos kapcsolószekrényt, majd ezt követően az autómentő is megkezdhette a sérült személygépkocsi levontatását a betontuskóról, amelyen fennakadt.

Az eredményes mentés után a járőrök helyreállították a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!