Nem volt jó ötlet...

2020.12.18. 15:00

Benzinnel locsolták a kandallóban lévő tüzet a könnyebb begyújtás érdekében

A könnyebb begyújtás érdekében kandallóban lévő tűzifát benzinnel locsoltak le Nagykarácsony, Szőlőföld dűlő egyik lakóházában december 17-én.

Katasztrófavédelem

Az éghető folyadék a nappali melegében intenzíven párolgott, gőzei belobbantak, a tulajdonos pedig a kezében tartott üzemanyagkannával elfordult, így további benzint locsolt szét a kandalló környezetében lévő berendezési tárgyakra, amelyek szintén meggyulladtak. A tüzet a tulajdonos eloltotta, a mentők a helyszínen ellátták. A riasztást követően a sárbogárdi tűzoltók nyújtottak segítséget, tűzoltásra azonban nem volt szükség.

 

A katasztrófavédelem rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy éghető folyadékkal ne locsoljuk be az előkészített tüzelőanyagot. Az ilyen típusú folyadékék jellemzően már szobahőmérsékleten is intenzíven párolognak, gőzeik szintén éghetőek, rövid idő alatt kitöltik a rendelkezésükre álló teret, és már kis intenzitású gyújtóforrás hatására is belobbannak. Ilyenkor a tűztér ajtaján kicsapó láng, illetve a fűtőberendezés környezetében meggyulladó éghető gázok súlyos égési sérülést okozhatnak, a berendezési tárgyakon pedig gyorsan továbbterjedhet a tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!