haragudott az élettársa fiára

2020.11.05. 16:21

Letartóztatásban maradhat a mozgásképtelen párjára a házat rágyújtó mányi nő

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a nőnek a letartóztatása meghosszabbítását, aki magatehetetlen élettársára gyújtotta a házat.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az élettársa fiával fennálló haragos viszonya miatt úgy döntött, hogy felgyújtja a mányi házat, ahol hárman éltek együtt. A nő benzint vásárolt a közeli töltőállomáson, azt szétlocsolta a ház földszintjén és tetőterében, majd meggyújtotta úgy, hogy tudta, hogy a korábbi agyvérzése miatt magatehetetlen élettársa az alagsorban tartózkodik. A gyanúsított ezt követően távozott a helyszínről. A sértettet a tüzet észlelő szomszédok mentették ki a házból, így sérülést nem szenvedett.

A megvalósított cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, – amely 10-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint a gyanúsított és a sértett családja között elmérgesedett viszonyra figyelemmel a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Fotó: police.hu

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és meghosszabbította a terhelt letartóztatását.

Az ügyben korábban kiadott rendőrségi közlemény az alábbi linken található:

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ragyujtotta-a-hazat-a-gondozasra-szorulo-elettarsara-egy-manyi-no-4128953/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!