tragédia

2020.09.05. 20:11

Kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál közelében, egy ember életét vesztette – Videó!

Kora este két nagy durranást lehetett hallani Válon. Mint később kiderült kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon Vál és Kajászó között.

Kecskés Zoltán, Zsohár Melinda, origo.hu

Fotó: Olvasó

A hírt már a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is megerősítette. Információk szerint a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki. A sérültek állapotáról egyelőre nem tudni, ám több forrás megerősítette, hogy három ember kit tudott ugrani az emelkedő ballonból, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg, a rendőrség információ szerint életét vesztette.

Friss információk!

Kajászó felett 18 óra körül felrobbant egy hőlégballonban egy gázpalack. Négyen ültek a kosárban, egy pilóta és három utas, tudatta a feol.hu megkeresésére Császár Roland kajászói polgármester. A robbanást hallották a környékbeli falvakban, ahonnan azonnal a segítségükre siettek, mert látták-hallották a történteket.

Császár Roland is a helyszínre tartott családjával együtt azonnal az elsősegélycsomaggal, gyorsan a mentők, tűzoltók, rendőrök, ellátták a három utast. Mindegyikük égési sérülést szenvedett, kórházba szállították őket. A negyedik személy életét sajnos már nem tudták megmenteni, a gyúrói polgármester, Horváth Gyula és még néhány személy találta meg a kosárral elsodródott, és sajnos elhunyt hölgyet, az egyik utas feleségét.

Megszólalt egy szemtanú, aki látta a tragédiát!

Szilvia váli lakos, éppen barátaival együtt volt kint az udvaron, amikor egy lángoló hőlégballonra lettek figyelmesek. Röviden nyilatkozott is lapunknak:

– Borzasztó látvány volt! Miközben beszélgettünk, egy lángoló ballont láttunk feltűnni az égbolton. Azonnal fel is pattantunk, majd jött két hatalmas durranás és már le is zuhant a házunk vonalában. A férjem Attila, aki az utcán volt, azonnal hívta is a 112-t! Sokkoló volt látni, ahogy az egész kosár lángolt – osztotta meg a falubeli.

Egy másik váli lakos pedig kamerájával rögzítette az esetet:

Fotó: Olvasó
Fotó: Olvasó

A sérültekről

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hat mentőegységet riasztottak az esethez – írja az origo.hu portál. A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek. Őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították. A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök.

Fotó: Katasztrófavédelem

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!