nem ez lett volna az első lopásuk

2020.08.03. 15:47

Rákiáltott a betörőkre egy dunaújvárosi férfi, elmenekültek a helyszínről

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak azért utaztak Kunszentmiklósról Dunaújvárosba, hogy különböző ingatlanokba bejutva, onnan értékeket vigyenek el.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Fejér Megyei Főügyészség lopás vétségének a kísérlete miatt indítványozta annak a két férfinak a bűnügyi felügyelete elrendelését, akik 2020. július 31-én, Dunaújvárosban a tulajdonos tudta nélkül bementek az ingatlanára azért, hogy onnan különböző értékeket tulajdonítsanak el, azonban a sértett a cselekményüket leleplezte.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak azért utaztak Kunszentmiklósról Dunaújvárosba, hogy különböző ingatlanokba bejutva, onnan értékeket vigyenek el.

A terheltek a sértett tulajdonát képező ingatlan előtt, a gépjárműben kámzsát húztak a fejükre, a kerítésen átmásztak, és a lakóépület nyitott ajtajához mentek. Az előszobában, a számítógép előtt tartózkodó sértett zajra lett figyelmes, és észlelte a mozgás-érzékelő udvari lámpa bekapcsolását. A nyitott bejárati ajtó előtt meglátta a lépcsőn tartózkodó gyanúsítottat, akire ijedtségében rákiáltott. A gyanúsítottak a sértett magatartása miatt a cselekményükkel felhagytak, a kerítésen keresztül kimenekültek az ingatlanról, így a lopási cselekményük kísérleti szakban maradt.

A terheltek büntetett előéletűek, többször voltak büntetve hasonló bűncselekmények miatt, jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt állnak, cselekményüket röviddel korábbi elítélésükből való szabadulásukat követően követték el, tekintetükben a bűnismétlés reális veszélye fennáll.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a gyanúsítottak bűnügyi felügyeletét a mozgásukat nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzéssel. A bíróság döntése végleges – tudtuk meg Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivőtől.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!