benzinkúton estek egymásnak

2020.08.01. 15:15

Fejér és Pest megyei bandák leszámolása Érden – Egy halott, tizenkét sérült

Lapinformációk szerint Fejér és Pest megyei cigány családok csaptak össze a tömegverekedésben, amelyben egy ember meghalt csütörtök este Érden.

MTI, FMH

A benzinkút videófelvételén láthatóak a botokkal, késekkel egymásnak támadó férfiak

Fotó: ORFK

A „vendetta” következtében egy ember meghalt, ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten könnyű sérülést szenvedtek – közölte Latorovszky Gábor megbízott főkapitány-helyettes a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján. A rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen emberölés gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat.

Csütörtök este, nem sokkal negyed kilenc után kapott a rendőrség bejelentést arról, hogy egy érdi benzinkútnál tömegverekedés tört ki és lövések is eldördültek. A járőrök elhagyott botokat és késeket találtak a benzinkút területén. Négy sérülthöz pedig mentőt kellett hívni: – A rendőrség nem engedi a vendettát, a leghatározottabban fellép az ilyen cselekményekkel szemben – fogalmazott a főkapitány-helyettes.

A benzinkút videófelvételén láthatóak a botokkal, késekkel egymásnak támadó férfiak
Fotó: ORFK

Az alezredes – kérdésre válaszolva – nem erősítette meg azt a sajtóinformációt, hogy enyingi és érdi roma családok tagjai vettek részt a tömegverekedésben, csak annyit árult el róluk, Fejér és Pest megyeiek.

A sajtótájékoztatón levetítették a benzinkút térfigyelő kameráinak felvételeit. Látható, hogy egy autó nagy sebességgel tolatva elüt egy férfit, aki a jármű alá kerül, a töltőállomás vendégei pedig riadtan ugranak el a botokkal és késekkel támadó férfiak elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!