Azt feltételezte, hogy ellopta a telefonját

2020.06.02. 14:45

Vascsővel ütötte fejbe, koponyaalapi törést okozott szomszédjának

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2018. december 30-án, egy Fejér megyei településen, ittas állapotban egy vascsővel megütötte szomszédját, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a vádlott délelőtt nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd este otthonában nem találta a mobiltelefonját. Azt feltételezte, hogy azt a tőle néhány háznyira lakó szomszédai tulajdonították el, ezért a házukhoz ment, hogy őket felelősségre vonja. A vádlott magához vett egy két méteres vasrudat, valamint egy kalapácsot, majd a szomszéd kapuját döngette és kiabált. A terhelt a kiérkező szomszédasszonyt megütötte, aki visszament a házba és szólt a házastársának. A vádlott a kapuhoz érkező férfi fejére sújtott a vascsővel, amely vérző sérülést okozott a sértettnek. A vádlott otthonába távozott, élettársának elmondta, hogy szerinte a mobiltelefonját a sértettek tulajdonították el, az élettársa azonban közölte vele, hogy a telefon mindvégig az otthonukban volt.

A sértett az ütés következtében életveszélyes sérülést, koponyaalapi törést szenvedett.

A főügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!