elrendelték a letartóztatását

2020.05.14. 15:09

Vitatkoztak, majd kést tartott a testvére nyakához az ittas férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki testvérére támadt, és késsel fenyegetőzött.

Fejér Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint a 35 éves férfi 2020. május 11-én kora reggel ittasan összevitatkozott a testvérével, és ennek során felvett egy kést a konyhaasztalról. Az elkövető a kést a testvére nyakához tartva azzal fenyegetőzött, hogy elvágja a torkát.

Ezt követően a férfi több alkalommal szúró mozdulatot tett testvére mellkasa irányába, aki kitért a támadások elől, végül a kést sikerült kivenni a gyanúsított kezéből.

A nyomozó hatóság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként az elkövetőt.

Az ügyészség indítványozta a többszörösen büntetett előéletű férfi letartóztatását, mivel szabadlábon hagyása esetén fennáll a veszélye annak, hogy újabb bűncselekményt követne el, illetve a bizonyítást megnehezítené.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és a csütörtöki napon tartott ülésen elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!