Személyi sérülés nem történt

2020.04.15. 09:58

Két autó motortere is kigyulladt kedden Székesfehérváron

A személyautók tüzénél meghatározó tényező a jármű műszaki állapota, életkora, karbantartottsága, valamint a megtett kilométerek száma is.

Katasztrófavédelem

Fotó: székesfehérvári hivatásos tűzoltóság

Menet közben gyulladt ki két személygépkocsi április 14-én Székesfehérváron. A Széchenyi utcában az autó motortere égett, és a tűz a műszerfalra is átterjedt. A másik, Budai úton haladó járműnek ugyancsak a motortere gyulladt ki. A lángokat mindkét esetnél a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fojtották el, majd áramtalanították és az útról letolták az autókat. Személyi sérülés nem történt. A Széchenyi utcai tűzesethez a fehérvári önkéntes tűzoltók is kiérkeztek, és segítették az oltási munkálatokat.

A kigyulladt Széchenyi utcai autóról olvasónk készítette a következő felvételt:

 

[video width="320" height="576" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2020/04/video1586940451.mp4"][/video]

Fotó: székesfehérvári hivatásos tűzoltóság

A személyautók tüzénél meghatározó tényező a jármű műszaki állapota, életkora, karbantartottsága, valamint a megtett kilométerek száma is. Az elmúlt években bekövetkezett autótüzek elemzése alapján megállapítható, hogy a tűz az esetek felében a motortérben keletkezett. Jellemzően az üzemanyagellátó-rendszerből jut ki az üzemanyag, amelyet a motor keltette hő gyújt meg. A motortérben keletkező tüzek terjedését elősegítik az olajlerakódások, zsíros szennyeződések. A motortérben még a nagy átmeneti ellenállás miatt keletkezhet tűz, ami meggyújtja az olajos lerakódást, vagy a motortér éghető anyagait.

Fotó: székesfehérvári hivatásos tűzoltóság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!