Vízből mentettek a rendőrök

2020.04.26. 08:03

Homokpadra futott vitorlást mentettek a rendőrök a Velencei-tavon

Egy homokpadra futott vitorlás legénységét mentették ki a rendőrök.

police.hu

Fotó: police.hu

A vízirendőrök 2020. április 25-én 12 óra körül a Velencei-tó, Singer-nádas elnevezésű vízterületén figyeltek fel egy homokpadra futott vitorlásra. Az egyenruhások biztonsági intézkedés keretében a 48 éves budapesti és a 42 éves nagykovácsi lakost kimentették, majd őket biztonságban a közeli partra szállították - tudtuk meg a rendőrségtől.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor tilos fürödni, a vitorláshajók kivételével, csónakkal és más vízi sporteszközzel pedig TILOS közlekedni!

A viharjelzés figyelembe vételével, és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!