ők nem pihentek a hosszú hétvégén

2020.04.14. 15:07

Harminc szabadban keletkezett tűzesethez riasztották a tűzoltókat Fejér megyében

Idén már százhetven szabadban keletkezett tűzesethez riasztották a tűzoltókat Fejér megyében. Ezek közül csaknem harminc a hosszú hétvégén, húsvét időszakában történt.

Katasztrófavédelem

Fotó: Katasztrófavédelem

A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két nagyobb kiterjedésű tűzesetnél is helytálltak. Körülbelül másfél hektáron fás, bokros terület gyulladt ki pénteken Kincsesbánya külterületén. A lángokat a székesfehérvári hivatásos, és a bodajki, a fehérvárcsurgói és az iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Szombaton tíz hektáron nádas és egy hektáron a közeli erdősáv aljnövényzete égett a pátkai víztározó közelében. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári és az érdi hivatásos tűzoltók többórás munkával fojtották el a lángokat, az oltási munkálatokat az erős szél nehezítette.

A sárbogárdi hivatásos tűzoltókat is több vegetációtűzhöz riasztották, néhány esetben összehordott szemétkupac égett. Pénteken foltokban lángolt az aljnövényzet az abai vasútállomás mellett, és több fa törzse is beizzott.

A bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók pedig Pest megyében nyújtottak segítséget pénteken, ahol több hektáron erdő aljnövényzete, cserjék gyulladtak ki Budaörsnél.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!