Gyors intézkedések

2020.03.08. 08:48

Más bankkártyáját használta – a dunaújvárosi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát

A dunaújvárosi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 55 éves asszonnyal szemben csalás bűntett elkövetése miatt folytattak.

police.hu

Fotó: police.hu

Amint arról korábban beszámoltunk egy férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020. január 21-én délelőtt arról, hogy kézitáskáját Mezőfalván a reggeli órákban a benne található pénztárcájával, bankkártyájával és személyi okmányaival együtt elhagyta, mivel azt – figyelmetlenségéből adódóan – gépjárműve tetején felejtette az elindulást követően – írja a police.hu

A sértett ezek után több üzenetet is kapott telefonjára, miszerint a bankkártyájával vásárlásokat hajtottak végre. A járőrök kiterjedt adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az elkövető felkutatása érdekében, amely néhány órán belül eredményre vezetett és azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 55 éves mezőfalvai asszonyt, aki gyanúsítotti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Az információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálatát a napokban a rendőrség befejezte, és az eljárás iratait az ügyészségnek továbbította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!