Rendszeres szidalmazás

2020.03.23. 16:00

Ittas állapotban rendszeresen zaklatta házastársát egy Fejér megyei férfi

A Sárbogárdi Járási Ügyészség házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki egy Fejér megyei településen, 2018. decemberétől ittas állapotban házastársát rendszeresen szidalmazta, háborgatta azért, hogy a sértettet a mindennapi életvitelében zavarja, benne félelmet keltsen.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a válófélben lévő terhelt a közös tulajdonban álló lakóházukban rendszeresen ittas állapotban megjelent, a házastársát oly módon zaklatta, hogy amikor a sértett otthon tartózkodott ingatlan ellenőrzés ürügyén megjelent és a sértettet agresszív hangnemben provokálta, gúnynevekkel illette, követte a házban mindennapi tevékenysége során, számon kérte az ingatlan és az ingóságok használata, valamint a gyerekekkel való házban tartózkodása miatt, hozzányúlt a sértett és gyermekek személyes tárgyaihoz. A vádlott cselekményével a sértett mindennapi életvitelét zavarta, benne félelmet keltett.

A Székesfehérvári Járásbíróság 2020. február 6. napján 4 hónapra a férfi távoltartását rendelte el a sértettől, valamint az általa lakott ingatlantól.

A vádlottal szemben a házastársa sérelmére elkövetett hasonló bűncselekmények miatt büntetőeljárások vannak folyamatban.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a távoltartás fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!