ÍTÉLETHIRDETÉS

2020.02.20. 15:19

Tizennyolc évre ítélték első fokon a kétszeres csecsemőgyilkos sárkeresztúri nőt

Az utolsó szó jogán ismét beismerte bűnösségét és mély megbánást tanúsított a sárkeresztúri K. Kinga, aki két éven belül két újszülött csecsemőjét fojtotta meg.

Borsányi Bea

Az ügyész szerint egy ilyen tettért kevés a 18 év, a védő viszont úgy gondolja, ennél kevesebb is méltányos lenne

Fotó: NAGY NORBERT

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, 2019. március 16-án reggel az akkor 24 éves nő élettársa családjának zichyújfalui családi házában, pontosabban annak fatárolóként szolgáló melléképületében megszülte, majd egy ott talált műanyag csővel megfojtotta az egyébként időre és életképesen született lány gyermekét, akit a méhlepénnyel együtt a szülés helyszínén hagyott. Ezt követően átöltözött, és sárkeresztúri otthonába utazott. A mentőket és a rendőrséget néhány órával később az élettárs apja riasztotta, aki rátalált a halott csecsemőre. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság K. Kingát őrizetbe vette, majd többször is kihallgatta. A teljes történetre és a valós részletekre ezek során derült fény.

A harmadik kihallgatáson vallotta be a vádlott azt is, hogy 2017-ben hasonló tettet követett el – akkor egy nagyjából 30 hetesen, de élve megszült, szintén lány csecsemőt fojtott meg egy zoknival. A holttestet azután kukazsákba téve az utcai konténerbe dobta, amelyet másnap ürítettek. Ezt a terhességet egyébként, miután az orvos megállapította, bejelentette az akkori élettársának, aki végül rábízta a döntést, megtartja-e a gyermeket. Később azonban kapcsolatuk megromlott, ezért K. Kinga azt mondta a férfinak, hogy spontán elvetélt. Az állapotát senki másnak nem említette. 2019-ben ugyancsak titkolta a terhességét, akkor viszont még az aktuális párjának sem említette meg a tényt. A kihallgatások során azt is elmondta, azért nem volt gyanús senkinek, hogy a hónapok alatt felszedett 8-10 kilogrammot, mert a súlya fiatal kora óta egyfolytában változott.

A nő mélyen megbánta tettét, amelyekre nem tudott különösebb magyarázatot adni Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Törvényszéken az ügyben csütörtökön délelőtt tartottak előkészítő tárgyalást, amelyen az elkövető nem kívánt vallomást tenni, de bűnösségét elismerte úgy, ahogy azt a vád tartalmazza és lemondott a tárgyalás jogáról. A védelem eltekintett a vád ismertetésétől. Ezt követően a bíró felolvasta a kihallgatási jegyzőkönyveket. Az ügyész súlyosbító körülményként említette, hogy K. Kinga kétszer követte el ugyanazt a súlyos bűncselekményt, illetve kiemelte az elkövetés kegyetlen módját. Ugyanakkor enyhítő körülményként hozta fel azt, hogy a fiatal nő beismerő vallomást tett és végig készségesen együttműködött a hatóságokkal a nyomozás során. Mindezeket is figyelembe véve életfogytiglani, fegyházban letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte a bírótól. Az elkövető ügyvédje azt kérte, vegyék nyomatékosan enyhítendő körülményként figyelembe az ítélet meghozatalakor, hogy K. Kinga feltáró jellegű beismerést tett, így derülhetett fény az első gyilkosságra is, amely máskülönben sosem derült volna ki, hiszen az esetnek nincsenek tanúi és utólag már bizonyítani sem lehet.

Az ügyész szerint egy ilyen tettért kevés a 18 év, a védő viszont úgy gondolja, ennél kevesebb is méltányos lenne Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Főügyészség K. Kingát több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 18 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, mellékbüntetésként pedig 10 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet értelémben legkorábban 12 év letöltése után bocsátható szabadon A büntetésbe beszámítják a 2019. március 16. óta letartóztatásban eltöltött idejét. Az ügyész súlyosbításért, míg a védő az ítéletben meghatározott szabadságvesztés mértékének enyhítéséért fellebbezett.

Előzmények:

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetbe-vetele-mellett-gyanusitottkent-hallgattak-ki-a-zichyujfalui-csecsemogyilkost-2912326/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eletkepes-volt-a-kislany-akit-szombaton-oltek-meg-zichyujfaluban-2916769/

https://www.feol.hu/kek-hirek/egy-korabbi-csecsemogyilkossagot-is-bevallott-a-sarkereszturi-no-2923852/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elindult-a-vademeles-a-zichyujfaluban-ujszulott-gyermeket-megolo-no-ellen-3337128/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eletfogytiglant-kert-az-ugyesz-a-sarkereszturi-csecsemogyilkosra-3453597/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!