Fejér Megyei Főügyészség

2020.02.25. 13:40

Exbarátnője életére tört, mert nem tudta elviselni a szakítást – Vádat emeltek ellene

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2019. szeptember 8-án, Dunaújvárosban párkapcsolati szakítás miatt megkísérelte megölni a sértettet.

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a terhelt italozó magatartása miatt párkapcsolata a sértettel megromlott, amely miatt a nő szakított a férfival. A férfi a fenti napon különböző vendéglátóipari helyeken többször fogyasztott szeszes italt. Egy sörösüveget eltört és az üveg nyakát tartalmazó csonkot a ruházatába rejtette. Este megvárta a munkából hazaérkező sértettet az autóbuszmegállónál, azonban a nő nem állt szóba vele, előre sietett, a férfi pedig követte a lakásáig. A sértett egyedül ment fel az otthonába, azonban kis idő múlva a vádlott bekopogott. A nő nem engedte be, hanem lement vele a lépcsőház földszintjére beszélni. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a férfi elővette a zsebéből a törött sörösüveg darabot, azzal a sértettre támadt és a nyakát megszúrta. Dulakodás alakult ki közöttük, mindketten a földre kerültek, azonban a sértett kiszabadult a vádlott szorításából. A férfi ekkor, mivel cselekménye nem járt eredménnyel, egy későbbi ölési cselekménnyel fenyegette meg a nőt, aki ezt követően a helyszínről elmenekült. A sértett a szúrás következtében könnyű személyi sérülést szenvedett, azonban súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának a reális veszélye fennállt.

A főügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint letartóztatásának az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szakitas-miatt-kiserelte-meg-megolni-a-dunaujvarosi-not-3273633/

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/torott-sorosuveggel-tamadt-a-nore-dunaujvarosban-3271092/

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!