meg kell térítenie a kárt

2019.11.15. 13:29

Kilencven napra elzárták a kabátlopó fiatalt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 21 éves férfit, aki 2019. október 27-én székesfehérvári bevásárló központ egyik üzletéből kabátot tulajdonított el.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A vádlott a székesfehérvári autóbuszpályaudvaron tartózkodott barátai társaságában, amikor elhatározta, hogy a bevásárló központ egyik üzletéből eltulajdonít egy kabátot. Az üzletben kiválasztott egy áruvédelmi berendezéssel felszerelt, közel 30.000,- Ft értékű terméket és azzal a céllal, hogy azt később elviszi, a bejárathoz közel álló termékbemutató állványra helyezte, majd távozott

az üzletből. A vádlott később visszatért, a korábban ruhaállványra helyezett kabátot magához vette és az áruvédelmi kapu jelzését kijátszva a terméket kivitte az áruházból.

Az ügyészség a vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett, az okozott kár megtérítésére irányuló polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

A Székesfehérvári Járásbíróság a mai napon 90 nap elzárásra ítélte a terheltet, valamint érdemben elbírálta a polgári jogi igényt, annak helyt adott. A bíróság döntése nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!