az ügyészség vádirata alapján

2019.10.02. 14:49

Nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a fehérvári Légpuskást

Egy engedély nélkül tartott légfegyverrel 5 – köztük 4 kiskorú – sértettre célzott lövést adott le egy férfi, a Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt a lövöldöző ellen, akit a bíróság fegyházbüntetésre ítélt.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: police.hu

A vádirat szerint a vádlott 2018. április 16-án, a délutáni órákban, Székesfehérváron, miután nyugtató hatású gyógyszereket vett be és szeszes italt fogyasztott, az általa bérelt hetedik emeleti lakás ablakából, egy engedély nélkül tartott, lőfegyvernek minősülő, távcsővel felszerelt légpuskából célzott lövést adott le a szemközti bevásárlóközpont előtt elhaladó, az autóbuszmegálló irányába gyalog közlekedő, illetve ott várakozó 5 sértettre – tudtuk meg a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A sértettek közül hárman könnyű személyi sérülést szenvedtek, azonban valamennyi sértett vonatkozásában fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye.

A vádlott kihívóan közösségellenes garázda cselekményét Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjánál hajtotta végre, amelynek a közelében egészségügyi és oktatási intézmények, valamint bevásárlóközpont található.

Cselekménye a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Az ügyészség a férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Székesfehérvári Járásbíróságra.

A bíróság a szerdai napon a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit és 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint fenntartotta a letartóztatását. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett.

Korábban írtuk a témában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!