a rendőrség nyomoz

2018.04.17. 12:58

Fényes nappal lőttek meg két lányt Székesfehérváron

Egyiküket az arcán, másikukat a combján találta el a légpuskás.

A rendőrök helyszínelnek Forrás: A feol olvasója

Elképesztő dolog történt kedden kora délután fényes nappal a nyílt utcán: Székesfehérváron valószínűleg a Budai úti panelházak valamelyikéből lövöldözött valaki a sétáló emberekre. Egy lányt a szeme mellett ért a légpuska lövedéke, egy másikat pedig a combján. A rendőrség nyomoz – írja a feol.hu.

Kedden iskola után 12 és 12.30 között a húgom a barátjával sétált a Budai úton az Interspar előtti buszmegállóhoz, hogy hazamenjenek a busszal. Annyira emlékezik, hogy mintha hallott volna valami csattanást és érezte, amint valami leesik az arcáról. A barátja ránézett és annyit mondott neki: ömlik a vér az arcodból!

– mesélte a Fejér Megyei Hírlapnak Helbig-Simon Vivien, az érintett nővére.

Centimétereken múlt / Forrás: A lány családja

Mint kiderült, a fiatalok hirtelen nem is tudták, mi történt, de amikor felvették a leesett „valamit” a földről, jöttek rá, hogy egy lövedék – tehát valaki meglőtte a lányt. Azonnal elindultak a kórház felé és hívták a 16 éves lány anyukáját. Sokkos állapotukban nem is jutott eszükbe azonnal, hogy rendőrt, mentőt hívjanak. A kórházi leletekkel azonban már a rendőrség felé vették az irányt és megtették a feljelentést.

Csontig nem hatolt a lövedék, ezért a kórháznak nem kellett intézkednie, így a család maga ment a bizonyítékokkal a rendőrségre. A teljes családot – érthető módon – sokkolta az eset, hiszen akár nagyon rossz vége is lehetett volna.

A húgom szemétől közel 1-2 centiméterre csapódott be a lövedék, ami egyrészt szerencse, másrészt szörnyű belegondolni, hogy ha kicsit arrébb találja el, akkor megvakulhatott volna

– világít rá a lényegre Vivien.

Aki a feljelentés mellett a világhálóval is megosztotta esetét – és milyen jól tette, ugyanis kiderült, hogy ugyanebben az időszakban egy másik lányt is meglőttek ugyanitt. Őt a combján érte a sérülés. A rendőrség, információink szerint nagy erőkkel nyomoz: a sértettekkel kedden reggel helyszíni szemlét is tartottak.

Borítókép: Rendőrök helyszínelnek / Forrás: Egy olvasó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában