Drog

2019.08.09. 15:35

Továbbra is letartóztatásban az OZORA Fesztiválon a rendőröket kábítószerrel kínáló nő

A Székesfehérvári Törvényszék a mai napon helybenhagyta a Székesfehérvári Járásbíróság végzését, melyben a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

feol.hu

Fotó: Shutterstock

A megalapozott gyanú szerint a spanyol állampolgárságú gyanúsított az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén a szolgálatot teljesítő civilruhás rendőrjárőröknek kábítószert kínált fel megvételre, megjelölve a kábítószerek fajtáit, azok árát. A rendőri intézkedés során a ruházatából és csomagjaiból számos kábítószergyanús anyag került elő, ezeket a helyszínen lefoglalták. Az előzetes szakértői vizsgálat MDMA, ketamin, LSD, amfetamin és kokain jelenlétét mutatta ki – tudtuk meg a Székesfehérvári Törvényszék Sajtóosztályától.

A törvényszék álláspontja szerint a jelentős tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető, magyarországi kötődéssel nem rendelkező gyanúsított esetén megalapozottan feltehető, hogy személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés hiányában a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A Székesfehérvári Járásbíróság az elmúlt két hétben az O.Z.O.R.A. Fesztivál kapcsán összesen 11 gyanúsított letartóztatását rendelte el kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!