Az „ügyintézésekért” 600 milliót vettek át

2019.07.04. 07:02

Befolyásos tábornokoknak adták ki magukat, de végül lebuktak

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján a rendőrség két férfit is azzal gyanúsít, hogy magát tábornoknak kiadva károsított meg embereket – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a rendőrség honlapján. Az egyik gyanúsított szökésben van.

FMH

A mezőfalvi férfi büntetőeljárása során lefoglaltak egyebek között egy luxusautót, és zár alá vettek egy ingatlant Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján 2019 februárjában csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást H. A. 43 éves mezőfalvi lakos ellen.

A rendőrség honlapján Hoffmann Achilles az elfogatóparancs alapján a körözött személyek között szerepel
Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi rendőr altábornagynak adta ki magát, és azt állította, hogy magas szintű kapcsolatain keresztül nagy értékű üzleti projektek elnyerésében tud segíteni. A pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésért, sikerdíj előlegként és más jogcímeken 2017-ben és 2018-ban összesen mintegy 600 millió forintot vett át – sértettenként 8 millió és 400 millió forint közötti értékben – ténylegesen azonban semmilyen tevékenységet nem végzett.

A Bács-Kiskun Megyei Rend őr-főkapitányság nyomozói a büntetőeljárás során lefoglaltak többek között egy luxusautót, zár alá vettek egy ingatlant. A férfi korábbi bűncselekménye miatt elrendelt reintegrációs őrizetből megszökött, ellene a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot 2019. május 21-én.

A mezőfalvi férfi büntetőeljárása során lefoglaltak egyebek között egy luxusautót, és zár alá vettek egy ingatlant
Fotó: police.hu

A másik áltábornokot a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el, és indítottak ellene eljárást. Az 53 éves, budapesti N. Csaba az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornokának, valamint a Világbank alelnökének és jogásznak adta ki magát.

A budapesti férfinál lefoglalt tábornoki egyenruha
Fotó: police.hu

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el, illetve nemlétező jogi doktori címet használva írt beadványokat magánszemélyeknek gyermekelhelyezési ügyben és büntetőeljárásban. Tevékenységeiért több alkalommal kért pénzt, az átvett összeg nagyságát a további nyomozás fogja tisztázni. A férfit zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pest megyei nyomozók 2019. május 30-án hallgatták ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett. Ez a két eset is jelzi, hogy az emberek hiszékenysége határtalan. Ne higgyünk a pénzért befolyást, „szolgáltatást” kínálóknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!