Lezárult az ügy vizsgálata

2019.04.17. 11:52

Kétmilliót ajánlott szülei megöléséért egy gyúrói férfi

A Fejér megyei rendőrök vádemelést javasolnak a 19 éves gyúrói férfival szemben, aki a gyanú szerint szüleit akarta megöletni.

Police.hu

Fotó: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, Gy. K. január hónapban elhatározta, hogy anyagi gondjai megoldása érdekében ismerősei segítségével megöleti szüleit. Ennek végrehajtására telefonon keresztül és személyesen is, több alkalommal felvette a kapcsolatot két férfival, akiknek 1-1 millió forintot ajánlott fel, amennyiben hajlandóak részt venni apja és anyja meggyilkolásában, vagy ha ajánlanak a cselekmény elvégzésére valakit. Egyikőjüket arra is megkérte, hogy az ölést követően szülei házát gyújtsa fel. A nyomozás adatai szerint a férfi korábban is foglalkozott a szülei megölésével kapcsolatos tervekkel.

A nyomozók a fiatalembert január 19-én elfogták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a Székesfehérvári Járásbíróság január 21-én elrendelt. Gyanúsított kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gy. K.-val szemben emberölés előkészülete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat április közepén a Fejér Megyei Főügyészségnek átadta – tudtuk meg a rendőrségtől.

 

Az esettel kapcsolatban újságírónk Bordás Sándor klinikai pszichológussal beszélgetett. hogy mégis milyen lélektani folyamatok vezethetnek el egy ilyen bűncselekmény elkövetéséhez. Cikkünket itt találják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!