azonnal biztosították a terepet

2019.03.28. 14:15

Repeszgránátot találtak Pusztaszabolcson

Csütörtök késő délután, a nyilvános képviselő-testületi ülés első órájának végén, a plénum előtt kapta ­Csányi Kálmán polgármester a rendőrség hívását.

Sági Zoltán

A rendőrség azonnal megkezdte a terep biztosítását

Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

– Szervusz, Sándor, nagyon fontos? Épp testületi ülésen vagyok – vette föl az adonyi rendőrőrs vezetőjének hívását a polgármester. A hosszú hallgatásból azonnal sejteni lehetett, hogy igen. Mint első kézből megtudtuk: a sínekkel párhuzamosan futó Magyar utca mögött, az új pályaszakasz nyomvonalának építése közben repeszgránátot találtak.

A rendőrség azonnal megkezdte a terep biztosítását
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A tűzszerész sajtószolgálattól lapzártánkkor megtudtuk: a Sport utca 5. szám alatt, a vasúti pálya felújítása során mintegy 100 darab 100 millliméteres, II. világháborús, magyar gyártmányú rombológránátot találtak, amelyből a többség, 5 gránát kivételével üres volt. Azt is közölték: 5 robbanóanyagot tartalmazó gránát szállítható állapotban van, azokat a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják megsemmisítés céljából. Állampolgári korlátozásokat nem rendeltek el, házakat nem ürítettek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!