a döntés nem végleges

2019.02.22. 14:15

Elrendelték a mezőszentgyörgyi gyújtogató letartóztatását

A Székesfehérvári Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a 23 éves férfinek a letartóztatását, aki 2019. február 20-án, Mezőszentgyörgyön három sértett házában gyújtogatott.

FEJÉR MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

A gyanúsított a magához vett öngyújtóval elsőként egy nyílászáró nélküli épületbe ment be, az ott talált kanapét meggyújtotta, majd az ingatlant elhagyta. Abból a célból, hogy a gyanút magáról elterelje, értesítette a tűzoltókat. A terhelt fél óra múlva a második sértett csukott, de nem zárt állapotú lakóházába, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül bement, az ott található matracot meggyújtotta, majd a helyszínt elhagyta. Az ingatlan tulajdonosa a gyanúsított cselekményét észlelte és a tüzet még mielőtt tovább terjedhetett volna, eloltotta.

A férfi a harmadik ingatlanba a bejárati ajtó üvegének betörésével jutott be, az ott talált ágyneműket egymásra halmozta, majd azokat, valamint a ház tömésfalazatában lévő nádat meggyújtotta és a helyszínről elmenekült. A terhelt az elsődleges adatok szerint legalább 2.500.000 Ft rongálási kárt okozott cselekményével.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, az általa elkövetett cselekményeket visszaesőként, a vele szemben folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt állva, sorozatjelleggel valósította meg. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon dönt a férfi letartóztatásáról – tudtuk meg Jászberényiné dr. Király Teodóra sajtószóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!