Öt ember letartóztatását rendelték el

2018.08.07. 16:05

Drogkereskedőket fogtak az Ozora fesztiválon

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 brit és 1 román állampolgár előzetes letartóztatását indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség.

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: Pixabay.com

A július 30. és 2018. augusztus 5. között Ozora-Dádpusztán megrendezésre került O.Z.O.R.A. fesztiválon elkövetett kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklás bűntettének alapos gyanúja miatt indított rendőrségi nyomozásokban a Fejér Megyei Főügyészség, valamint a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség az alábbi intézkedéseket tette:

A Fejér Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 2 brit és 1 román állampolgár előzetes letartóztatását indítványozta, mivel a nyomozás adatai szerint a gyanúsítottaknál az igazoltatás során kábítószer-kereskedelemre utaló tárgyak, illetve nagy mennyiségű kábítószergyanús anyag került feltalálásra és lefoglalásra.

A bűncselekmény tárgyi súlya, törvényi fenyegetettsége alapján alaposan lehetett tartani a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A döntések nem váltak véglegessé.

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntettének, valamint jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettének alapos gyanúja miatt 1 macedón, 1 szlovák, 1 lengyel és 1 magyar állampolgár előzetes letartóztatását indítványozta a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

A Székesfehérvári Járásbíróság 2 gyanúsított letartóztatását elrendelte, egyúttal óvadékot állapított meg a terheltek szabadon bocsátásának feltételeként, valamint 2 gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el. A döntések nem váltak véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!