Döntött a bíróság

2018.05.16. 15:51

Két liter pálinkáért halálra verték – Hosszú börtönbüntetéssel számolhat a három móri fiatal

Három fiatalember ittas állapotban szörnyű tettet követett el Móron 2016. november 7-én. Az első fokú ítéletet szerdán mondta ki rájuk a bíróság.

B. Kiss László

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

A három fiatalember, akik közül csak az egyik volt nagykorú a tett elkövetésekor, a móri buszpálya-udvaron italozott. Amikor elfogyott a pénzük, a legfiatalabb, aki akkor még 16 éves sem volt, felvetette: tud egy helyet, ahol lehet italt szerezni.

Hosszú börtönévekkel büntette a bíró a három móri fiatalembert Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

A házban, ahová mentek, korábban bögrecsárda működött. Odaérve zárva találták, a kiskaput. Egyikőjük bemászott, és beengedte a társait. Megpróbálták elindítani az udvaron álló autót, de nem sikerült. A zajra felfigyelt a nyolcvanon túli sértett, és kiment az udvarra. A három fiatalember elbújt a fáskamrába. Az idős férfi egy bottal többször beütött, és eltalálta a harmadrendű vádlottat. Erre a fiúk kirontottak, fellökték az öreget, majd a földön fekvő idős embert addig rugdosták, amíg mozgott. A férfi később belehalt sérüléseibe.

Ezután bementek a házba, ahol a mozgásában korlátozott, ugyancsak igen idős feleségtől pénzt követeltek. Amikor az asszony megkérdezte, hol a férje, azt a választ kapta, hogy az „udvaron fetreng és nem is fog felkelni”. Az egyik fiatal a hűtőben talált két liter pálinkát, s azzal távoztak, majd autóbusszal hazautaztak Árkipusztára – így foglalható össze a tényállás, melyet a bíró a szerdai ítélethirdetéskor ismertetett.

A Székesfehérvári Törvényszék tanácsa – első fokon – az elsőrendű vádlottat 16, a másodrendűt 13, a harmadrendűt pedig 10 év börtönbüntetésre ítélte. A bíró elmondta: a vádlottak életkorára tekintettel különbözik a kiszabott büntetés mértéke. Megemlítette, hogy a másodrendű és harmadrendű vádlottakról pozitív vélemény alakult ki a javítóintézetben, ahol az előzetest töltik.

Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlottak pedig enyhítésért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!