Rendőrségi rajtaütés

2018.02.08. 10:14

Ellopta és apjával együtt darabokra szedte Enyingen a furgont

Egy férfi Budapesten ellopott egy tehergépkocsit, a benne lévő gépekkel, valamint szerszámokkal együtt, majd apjával Enyingre vitte, ahol harmadik társuk telkén elkezdték szétbontani. A rendőrök ekkor érték tetten őket.

police.hu

A 25 éves érdi G. Richárd 2018. február 6-án éjfél után Budapest XI. kerületében, az Etele úton ellopott egy furgont a benne lévő – közel 10 millió forint értékű – speciális, légcsatorna-tisztításhoz használt berendezésekkel és szerszámokkal együtt. A férfi a lopott tárgyakat egy polgárdi rokona házában rejtette el, majd édesapjával elment a 25 éves enyingi B. István telkére, ahol hárman elkezdték szétbontani a furgont.

Fotó: BRFK

A nyomozás során az újbudai rendőrök azonosították az elkövetőket és a Fejér megyei rendőrök segítségével még aznap reggel – a gépkocsi bontása közben – elfogták a három férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a Fejér megyei kollégákkal házkutatást tartottak a polgárdi házban, ahol hiánytalanul megtalálták az ellopott gépeket és szerszámokat. A rendőrök megállapították, hogy az enyingi férfi a furgon szétbontása után megvásárolta volna az autó motorját, ezért ellene, valamint G. Ferenc ellen orgazdaság miatt indult eljárás.

Fotó: BRFK

Az újbudai rendőrök G. Richárdot őrizetbe vették és lopás, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!