tűzeset

2017.12.10. 13:25

Kábeltűz miatt 180 család maradt áram nélkül Pázmándon

Hirtelen jött a baj, délelőtt, a hétvégén Pázmándon, az öreg faluban. Kigyulladt egy trafóház kábel rengetege. Emiatt folyamatosan szűnt meg az áramszolgáltatás a valamivel több, mint 2000 lakosú faluban.

E. Várkonyi Péter

Ahogy folyamatosan égtek el a kábelek, úgy szűnt meg a fogyasztók áramellátása. Csaknem 180 család maradt áram nélkül. Gyorsan érkeztek a pázmándi önkéntes tűzoltók, de a folyamatos égést a Székesfehérvárról érkezett egységek szüntették meg speciális oltóanyagukkal. Az önkéntesek megakadályozták, hogy a tűz belekapjon a villanyoszlop mellett húzódó erdősávba és veszélyeztesse az erdőt.

Az előzetes információ szerint a hirtelen áramszünetet a karácsonyi ünnepek közeledtével, több helyen bekapcsolt hűtőgépek és az ünnepi fények megnövekedett áramfogyasztása okozta. Természetesen nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy meglazult kábelkötés hosszabb ideig tartó izzása után gyulladt be a vastag műanyag kábelerdő.

A későbbiekben állapítják meg a hiba okát. Az EON szerelőbrigádja a jelzések után daruval és tartalék berendezésekkel azonnal felvonult, és a kissé hideg időjárással is dacolva szereltek. A pázmándiak estére már ismét villanyfénynél élhették megszokott életüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!