Érdekes égi jelenség

2023.08.25. 17:00

A Balatontól Székesfehérvárig: misztikus fény járta át a tájat

Ma hajnalban, Fejér vármegye számos pontján, az esős reggel előtti percekben, egy rendkívüli fényjelenség kapta fel a figyelmet.

Hajdú Marianna

Misztikus hajnal: a sötét felhők alatt hirtelen megjelenő sárga ragyogás kísértetiesen szépítette meg Fejér vármegye tájait, mintha a világot egy barna napszemüvegen át látnánk

Forrás: Fekets Ildikó/Székesfehérvár

Mikor az ember azt hinné, hogy az égbolt és annak jelenségei már nem tudnak újat mutatni, a természet mindig képes valami váratlan meglepetésre. Székesfehérvártól egészen a Balaton partjáig, Lepsényben, Mezőszentgyörgyön és Enyingen át, a koránkelők egy különös, sárgás fénybe borult világot láthattak maguk körül. A sötét esőfelhők alatt, ahol az éjszaka sötétjének kellett volna dominálnia, a tájat valami mágiával tűnő ragyogás járta át. 

- A megvilágítás olyan érzést keltett, mintha a környezetet egy barna napszemüvegen keresztül néznék, mégpedig egy nyári, napsütéses délelőtt - mesélt a hajnali élményről Borsos György, aki Enying felé haladva csodálhatta meg a hajnali tájat ebben az állapotában. 

Nem csak a jelenség ritkasága, de annak hirtelensége is meghökkentő volt. A sárgás fény persze nem maradt sokáig, és a napfelkelte előtti percekben, amikor a jelenség eltűnt, a felhőkből szakadó eső követte. Az esős reggel azonban már sokaknak másodlagos volt, hiszen a lenyűgöző hajnali "sárga csoda" sokáig kísérti majd azokat, akik élőben láthatták.

Akik látták keresik a választ arra, hogy mi okozta a különleges fényjelenséget, egyelőre maradnak a találgatások, az elmesélhető történetek és a megosztott fotók a közösségi médiában. Egy biztos: ez a hajnal még sokáig emlékezetes marad a Fejér vármegyeiek számára.


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!