rendkívüli időjárás

2021.03.14. 08:47

Nyolc éve ilyenkor rekedtünk az utakon a hóhelyzet miatt

Korán elkezdtett havazni 2013. március 14-én, és két napig abba sem hagyta, emiatt emberek ezrei ragadtak az M7-es autópályán, teljes falvakat zárt el a külvilág elől a hó, és minden kültéri március 15-i megemlékezés elmaradt a rendkívüli helyzet miatt.

feol.hu

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tű. hdgy., Fejér MKI

A rendkívüli hóhelyzetben renegeteg szorultak segítségre, és csak egymásra számíthattak az emberek: az utakon ragadtakat kimentették a hó alól, befogadták, és megvendégelték, negyven mezőkomáromi gyermek ragadt Lajoskomáromban, míg egy bodjaki anyukánál a szülés indult be, az ő történetét is olvashatják az alábbi összefoglaló cikkünkben:

[embed]https://www.feol.hu/hirek/lezart-utak-elzart-telepulesek-fejerben-1534671/[/embed]

Szabadbattyánnál harminc személygépkocsi, nyolc kisteherautó és kilenc nyerges vontató ütközött március 14-én. Több mint tíz sérültet szabadítottak ki a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységei a roncsok közül. A tömegbalesetben egy ember életét vesztette, közel negyvenen megsérültek.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tű. hdgy., Fejér MKI

Videó a baracsi összefogásról, a 15-i hóviharban

Fejér megyében ugyan megszüntették a székesfehérvári térség közlekedési tilalmát, de az érintett utak továbbra is járhatatlanok az autóbuszok számára, így a helyközi járatok még délután sem indulhatnak el. Székesfehérvár, Mór, valamint Dunaújváros helyi autóbuszjáratai fennakadásokkal, késésekkel, de közlekednek. A havazás és az erős szél miatt járhatatlan utakon több helyen elakadtak autóbuszok, így nem áll rendelkezésre a forgalom számára a teljes eszközpark.

Járhatatlan a fehérvári elkerülő út

Járhatatlan a Székesfehérvárt délről elkerülő út – tájékoztatta lapunkat több olvasónk is. A szél magas falat emelt a hóból. Az útakadály azért is nagy gond, mert a M7-es autópályát, a 63-as utat és a 8-as főutat összekötő körgyűrűn hatalmas teherautó-forgalom halad át. Az elakadt autók miatt a Csóri útnál és az Auchan áruháznál, a Sóstó Ipari parknál is hatalmas dugó alakult ki. Az Auchannál folyamatosan takarítják a körforgalmakat, de az elakadt kamionok miatt sok személykocsi se jut tovább. Aki teheti, inkább beparkol az áruház parkolójába és bemegy melegedni.

Olvasóink is megosztották saját történeteiket az elmúlt két napról, részletes beszámolóikat itt olvashatják:

[embed]https://www.feol.hu/hirek/hohelyzet-fejer-megyeben-senki-ne-induljon-utnak-1534774/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!