Frissítve!

2019.01.23. 08:00

Ismét lecsapott a tél Fejér megyére, a havazás szombatig is kitarthat

Szerda hajnalra Fejér megyét is elérte az újabb havazás.

feol.hu / Palocsai Jenő

Ha megcsúszunk, hozzuk egyenesbe az autót, és csak utána fékezzünk

Forrás: shutterstock

A szerdai minimum hőmérséklet -4 fok körül alakul és ez napközben sem megy igazán feljebb, az előrejelzések szerint -1 fok körül változik a nappali legmagasabb hőmérséklet. Délután északon megszűnik a tartós csapadék, és inkább már csak elszórt hószállingózás, hózápor fordulhat elő. Délután délkeleten a felhőzet is felszakadozhat. Az északkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik.

Csütörtökön megugrik a nappali legmagasabb hőmérséklet, akár még a +5 fokot is elérheti. Péntekre azonban újra vissza hűl az idő, -3 és -4 fok körül alakul a nappali hőmérséklet.

Egészen szombatig ígéri a délelőtti havazást Fejér megye területére az előrejelzés.

Az utinform tájékoztatása szerint a gyorsforgalmi utak általában sónedvesek, az M7-es autópályán lehet számítani havas, hókásás szakaszokra. A Dunántúl, a Dél-Alföld és az Észak-Alföld fő-és mellékútjainak burkolata jellemzően havas, hókásás vagy a preventív védekezés nyomán sónedves. A friss hó vastagsága az érintett területeken 1- 4 cm.

Közlekedjetek óvatosan!

A 81-es főút móri szakasza továbbra sem tisztult meg. A reggeli órákban még hó borította az utat, azóta a forgalom miatt folyamatosan olvad a keréknyomok mentén, ennek ellenére előzésnél figyelni kell!

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A kanyarodó sávok Sárkeresztesnél, Magyaralmásnál és a csókakői elágazásnál is hóval fedettek.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!