A vállalkozások stabilizálása, a termelés optimalizálása a cél

2024.04.07. 21:37

Új vezető érkezik a Liberty Steel Group európai üzletágához

Thomas Gangl lesz a Liberty Steel Group európai üzletágának vezérigazgatója, tette közzé a cégcsoport a honlapján. Kinevezése a Liberty európai adósság-átstrukturálásának folyamatához kapcsolódik és része annak az átfogó tervnek, amely egy új, Bécsben bejegyzett európai holding társaság létrehozására irányul. – írja társoldalunk a duol.hu.

Feol.hu

Forrás: Liberty

Thomas Gangl az osztrák OMV leányvállalatától, a Borealistól érkezik, ahol annak vezérigazgatója és az integrált olaj- és gázipari vállalat, az OMV igazgatósági tagja volt. Július 1-től az acéliparban folytatja, ahol a Liberty Steel Group 17 ezer embert foglalkoztató európai üzletágát irányítja majd vezérigazgatóként.

Thomas Gangl kinevezése a Liberty európai adósság-átstrukturálásának folyamatához kapcsolódik és része annak az átfogó tervnek, amely egy új, Bécsben bejegyzett európai holdingtársaság létrehozására irányul. Bécs egyben a Liberty európai központja is lesz, közel a Liberty főbb közép- és kelet – európai gyáraihoz, amelyek a romániai Galatiban, a csehországi Ostravában, a lengyelországi Czestochowában és Dunaújvárosban működnek, valamint innen irányíták majd az olaszországi, belgiumi, luxemburgi és észak-macedóniai downstream üzletágakat is. Thomas Gangl a vállalkozások stabilizálására, a termelés optimalizálására és a zöldacél átalakítására fog összpontosítani. A Liberty Steel Group globális központja ugyanakkor továbbra is Dubaiban marad.

Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group ügyvezető elnöke azt nyilatkozta: „Olyan csúcskategóriás vezető érkezik a Liberty Steel Group európai üzletágának vezérigazgatói pozíciójába, aki közvetlenül menedzselni, irányítani fogja a cégcsoport európai átalakítását a zöldacél és a karbonsemlegesség 2030-ig történő elérése érdekében. Thomas Gangl komplex üzleti környezetek és jelentős beruházási projektek kezelésében szerzett tapasztalata létfontosságú lesz, amivel hozzájárul ahhoz, hogy stabilizáljuk vállalkozásainkat.”

Forrás: duol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában