Drasztikus emelkedés

2024.02.08. 07:00

Jelentősen megugrottak az albérletárak – Székesfehérváron is magasak a bérleti díjak

Ugyan még mindig a főváros V. kerülete a legdrágább, ha albérletről van szó, de azért vidéken is drasztikus áremelkedés tapasztalható – derült ki az Otthon Centrum éves elemzéséből.

Déri Brenda

Forrás: pexels.com

Egy év alatt átlagosan 30 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak, az azonban továbbra is változatlan, hogy a panellakások számítanak a legolcsóbb alternatívának. Mint írják a nagyobb vidéki városok közül tavaly is megyeszékhelyünkön voltak a legmagasabbak az albérletárak. Itt a havi lakbér átlagosan 210 ezer forint volt. Székesfehérvárt Győr követte, ott 190 ezer forintra jött ki nagyjából egy lakás bérleti díja. E két város esetében emelkedtek a leginkább az árak az átlagos díjakhoz képest, ami a nagyobb vidéki városokban 168 ezer forint az Otthon Centrum szerint. 

Még mindig vidék, de jóval olcsóbbnak számít Szeged, Miskolc és Debrecen, ahol 145-160 ezer forint közé tehető az albérletárak átlag értéke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában