Mennyi, az annyi?

2023.12.16. 12:33

A pesti karácsonyi vásár árai a fehérvárival szemben

Már napok óta forralt bor és kürtöskalács illata lengi be a nagyobb városok fő tereit, utcáit. Az adventi vásárol hozzá tartoznak a karácsonyi készülődéshez és országszerte rengeteg embert vonzanak.

Bagotai Zsanett

Fotó: Simon Erika / ÖKK

Persze, aki kilátogat egy ilyen rendezvényre tisztában kell lennie azzal, hogy olykor mélyen a zsebébe kell nyúlnia, persze egy-egy alkalom az év ezen időszakában megengedhetjük magunknak a kényeztetést. Na de mennyi az annyi, és milyen árkülönbségek vannak a budapesti és a fehérvári adventi vásár legkedveltebb termékei között.

Az örök klasszikus talán mondani sem kell, hogy a kürtöskalács, mindenhol kígyózó sorokban várják, hogy hozzájussanak a forró, édes tekercshez kedvenc ízükben. Ez Fehérváron 2500 Ft, de a parázs nélküli kisebb változat már 1000 Ft/db áron is kapható, ezzel szemben Budapesten 3000-3500 Ft között mozognak az árak. 

A forralt bor, amiért 1350 Ft-ért kértek el, az íze azonban hagyott némi kívánni valót maga után.
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

A forralt bor 300-400 Ft/dl áron mozog a fehérvári belvárosban, míg Pesten 450-500 Ft/dl áron juthatunk hozzá a jó illatú finomsághoz. A forró italok alkoholmentes koronázatlan királyai pedig a tea és a forró csoki. Előbbiért 200 Ft-ot kell fizetni deciliterenként a megyeszékhelyen, míg 250-300 Ft-ot a fővárosban. Utóbbiért pedig 600 Ft-ot kérnek el deciliterenként a fehérvári belvárosban, míg a Pesten 1400-1600 Ft-ot kérnek el egy adagért, amely 2 decilitert takar. 

A sült gesztenye Fehérváron 2500, Pesten 3000 Ft előbbi esetben 12 db-ot, utóbbiban 10 db-ot foglal magába. A kenyérlángos árában jelentős a különbség, hiszen a fehérvári 2500 Ft környékén mozog, míg a pesti közel 5000 Ft-ért kapható. 

Nos, egy biztos, nemcsak azért kell mélyen a zsebünkbe dugni a kezünket mert fázik, hanem azért is mert nem egy olcsó mulatság eltölteni egy estét akármelyik adventi vásárbán, pláne nem akkor, ha az ember az egész családnak szeretne örömet okozni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában