Frissen Fejérből

2023.06.21. 15:00

Jubileumát ünnepli a Grundfos fehérvári gyáregysége (videó, galéria)

A székesfehérvári telephely Water Utility gyáregysége egy évtizede kezdte meg működését. A jeles jubileumot látványos műsorral és jégszobrász bemutatóval ünnepelte a cég.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Meghatározó mérföldkőhöz érkezett a Grundfos fehérvári, nagy méretű szivattyúk gyártásával foglalkozó üzeme, mely tíz éve, 2013 szeptemberében kezdte meg működését, s a megyeszékhely másik gyáregységével együtt összesen 850 főt foglalkoztat.

A jubileumi ünnepség különleges előadással kezdődött: a cég dolgozóiból álló tízfős csapat néptánc előadását láthatta a közönség. A színvonalas produkciót bemutató csapat a Grundfos-olimpián is részt vett, s Magyarországot képviselve 1500 ember előtt léptek fel Dániában.

– Tizenkét évvel ezelőtt született az a döntés, hogy a tatabányai gyár bővüljön, és új gyáregység épüljön Székesfehérváron. Nagy feladat előtt álltunk, hiszen egy gyár építése mindig meghatározó mérföldkő, nagyon fontos lépés egy szervezet, egy város, egy közösség életében. Nagyon gyorsan, egy év alatt felépült a gyár, majd két-három hónapon belül érkeztek is a termékek Finnországból. 2013 szeptemberében miniszterelnök úr részvételével nyitottuk meg ezt a gyárat. Akkor még nem tudtuk, milyen út vár ránk és milyen kihívásokkal fogunk szembe nézni. Büszkén mondhatom, hogy azóta komoly gyárrá fejlődött a GMH4 üzem – elevenítette fel a kezdeteket köszöntőjében Udvar Csaba gyárigazgató, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akiknek munkája hozzájárult a gyár fejlődéséhez, eredményeinek eléréséhez.

Az ünnepségen Székesfehérvár polgármestere felidézte a cég alelnökének tíz éve, a gyár megnyitásakor elhangzott gondolatait: „Nagy erőkkel vagyunk jelen Magyarországon, mert nagyon elégedettek vagyunk az állam, a helyi önkormányzatok és cégek közötti együttműködéssel, és mert nagyon meg vagyunk elégedve az itteni menedzsmentekkel és dolgozóikkal.”

– Bízom benne, hogy ami akkor elhangzott, ma is aktuális. Abban egészen biztos vagyok, hogy az itt dolgozóknak nagy mértékben és arányban köszönhető nemcsak az elmúlt 10 év, hanem az is, hogy a cég azt a döntést hozta, hogy ebben a városban hozza létre és építi fel a gyártókapacitást, ide hozza a tesztüzemet és azokat a kutatási és innovációs tevékenységeket, amikre mi különösen büszkék vagyunk – fogalmazott Cser-Palkovics András, aki a város nevében egy, az Országalmát ábrázoló festményt adott át a vállalt vezetőjének.

A jelenlévőket köszöntötte továbbá HP Nada, a Grundfos Water Utility szegmens globális alelnöke, aki elismerő szavakkal illette Magyarországot, az itt élő embereket, s úgy fogalmazott, ez a kicsi ország mindig nagy dolgokat adott a világnak. Mint mondta, a Grundfosnak hazánkban van a második legtöbb – nagyjából háromezer – munkavállalója.

A köszöntőket követően a jelenlévők a gyár mindennapjait bemutatók kisfilmet láthatták, majd látványos jégszobrász bemutató kezdődött, melynek során a jégtömbből néhány perc alatt egy 10-es szám rajzolódott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában